Griekse merguez hotdog met za'atar, muntyoghurt en geroosterde aubergine
35 MIN
2 personen
Geen potten of pannen nodig voor dit gerecht, want hier doet de oven het meeste werk. Dat betekent lekker weinig afwas voor jou en meer tijd om te genieten van deze Griekse hotdog.
Ingrediënten
1 aubergine
2 kl za'atar
½ rode ui
1 gele paprika
300 gr rundsmerguez
10 gr platte peterselie
10 gr munt
1 potje Griekse yoghurt
½ teentje knoflook
2 stokbroodjes
olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 kl suiker
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergine in lange plakken en halveer vervolgens in de lengte. Schik in een grote ovenschaal of op een bakplaat (zie tip). Hussel door elkaar met olijfolie, de helft van de za'atar, zout en zwarte peper. Rooster 30 min. in de oven.
Snijd de ui in fijne ringen. Pekel met de rode wijnazijn en suiker.
Snijd de paprika in repen. Hussel door elkaar met olijfolie, de rest van de za'atar, zout en zwarte peper. Rooster 20 min. mee in de oven.
Schik de merguez de laatste 15 min. bij de groenten in de oven.
Hak de verse kruiden fijn en meng met de yoghurt. Pers de knoflook erbij en werk af met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Rooster het brood de laatste 8-10 min. mee in de oven.
Beleg het broodje met aubergine, paprika en merguez. Werk af met de muntyoghurt en gepekelde ui. Smakelijk!
TIP: We gebruiken de oven voor alles vandaag! Neem dus een ovenschaal of bakplaat die groot genoeg is voor zowel de aubergine, paprika als merguez.