Griekse wrap met merguez, tzatziki en gegrilde paprika

30 MIN
2 personen
Griekse wrap met merguez, tzatziki en gegrilde paprika

Origineel en snel klaar, dat is een gouden combinatie. Zet deze Griekse wraps (in een mum van tijd) op tafel en scoor bij je tafelgasten.

Ingrediënten

  • 10 gr munt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ komkommer
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde dille
  • 300 gr merguez
  • 2 rode paprika's
  • 4 wraps
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Tzatziki: hak de munt fijn en pers de knoflook. Rasp 1/3 van de komkommer en snijd de rest in linten met een dunschiller. Meng in een kommetje de yoghurt samen met de geraspte komkommer, knoflook, munt, gedroogde oregano en dille. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  2. Snijd de merguez in stukjes. Verhit een klontje boter in een pan en bak de merguez 5-7 min., tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de merguez uit de pan en houd warm. Snijd de paprika in reepjes en bak 5 min. op middelhoog vuur in de pan van de merguez.
  3. Warm de wraps op in een droge, warme pan (zie tip).
  4. Stel je wraps naar smaak samen met de merguez, paprika, komkommerlinten en tzatziki. Smakelijk!
  5. TIP: Je kan de wrap ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven en daarna vullen en oprollen zoals een burrito.