Griekse gevulde paprika met kippengehakt, quinoa en feta

40 MIN
2 personen
Griekse gevulde paprika met kippengehakt, quinoa en feta

Gevulde paprika is één van onze favoriete gerechten! We bedachten een originele versie, Grieks geïnspireerd: kippengehakt, voedzame quinoa, oregano en venkelzaad en uiteraard afgewerkt met fetakaas, die mooi gratineert in de oven. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g kippengehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl venkelzaad
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de tomaat in partjes, verwijder de zaadjes. Snij in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Snij de paprika's overlangs door en ontpit ze.
  4. Voeg het kippengehakt toe aan de pan. Roerbak en voeg na 3 minuten de gedroogde oregano, het venkelzaad en peper en zout toe. Meng de quinoa erdoor en roerbak nog 3 minuten. Meng er de tomatenblokjes door.
  5. Vul de paprika's met het quinoa-gehaktmengsel, verkruimel er de feta over. Leg de paprika's in een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschotel. Plaats de paprika's 18-20 minuten in de oven en serveer ze.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 784.08 kcal
Koolhydraten 61.73 g
waarvan suikers 15.27 g
Vet 38.38 g
waarvan verzadigd 12.83 g
Proteïnen 47.37 g
Vezels 10.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin