Gepaneerde kip met boerenkoolpuree, cheddarkorstje en tomatensaus

35 MIN
2 personen
Gepaneerde kip met boerenkoolpuree, cheddarkorstje en tomatensaus

Kentucky Fried Chicken, maar dan zelfgemaakt. Het water komt me al in de mond als ik denk aan dat knapperige korstje rond de kip, met cheddarkaas voor nog meer smaak. Als compensatie verstop ik extra veel groenten in de puree. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aarappelen
  • 200 gr gele bieten
  • 200 gr boerenkool
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 50 gr paneermeel
  • 300 gr kippenhaasjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ zakje bruscetta rosso
  • 200 gr tomatenpulp
  • olijfolie
  • 1 el bloem
  • boter
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Snijd de gele biet in gelijke stukken. Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de boerenkool toe (zie tip).
  2. Paneren zonder ei: meng de bloem met ongeveer 3 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Hak de cheddar fijn. Meng het paneermeel met de cheddar in een ander diep bord. Haal de kip eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door de cheddar-paneermeelmix.
  3. Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pot en fruit de sjalot, knoflook en bruschetta rosso 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Blus met de tomatenpulp en laat pruttelen. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een anti-kleefpan en bak de kip 5-7 min. op middelhoog vuur, tot de kip gaar en goudbruin is.
  5. Giet de aardappelen, biet en boerenkool af en stamp, samen met een klont boter en de melk, tot een stoemp. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Serveer de kip met de stoemp en tomatensaus. Smakelijk!
  7. TIP: Ga nog even met je mes door de boerenkool als er grote stukken tussen zitten. Dat schept straks makkelijker weg in de puree.