Gemarineerde kalkoenlapjes met rucola en witte bonen

45 MIN
4 personen
Gemarineerde kalkoenlapjes met rucola en witte bonen

Deze gemarineerde kalkoenlapjes zijn echte smaakbommetjes. Geserveerd met een frisse salade van rucola en witte bonen is dit een heerlijke lunch of avondmaal.

Ingrediënten

  • 4 kalkoenlapjes
  • 250 g witte bonen, uitgelekt
  • 100 g rucola
  • ¼ rode ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 kl dijonmosterd
  • 5 el olijfolie
  • 2 el rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de rode wijnazijn met de knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout. Dompel de kalkoenlapjes in deze marinade en zet 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  2. Meng ondertussen in een andere kom de mosterd met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Doe er de bonen, rucola en ui bij en roer om.
  3. Haal de kalkoenlapjes uit de marinade. Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in de rest van de olijfolie.
  4. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de rucola en bonen salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 447.83 kcal
Koolhydraten 15.24 g
waarvan suikers 1.3 g
Vet 22.7 g
waarvan verzadigd 3.3 g
Proteïnen 41.93 g
Vezels 8.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin