Gegrilde linzenburgers

60 MIN
4 personen
Gegrilde linzenburgers

Een vegetarisch toppertje voor op de barbecue: gegrilde linzenburgers. Lekker met een yoghurtsausje erbij.

Ingrediënten

  • 200 g linzen
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 broodje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 chilipeper
  • ½ kl komijn
  • ½ kl koriander
  • nootmuskaat
  • cayennepeper
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel

BEREIDING

  1. Spoel de linzen onder de kraan en laat ze in 500 ml water met de tijm en het laurierblad 30 minuten afgedekt sudderen.
  2. Neem 5 minuten voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan en laat onder voortdurend roeren goed doorkoken, tot de vloeistof verdampt is en de linzen uit elkaar vallen. Neem de tijm en het laurierblad uit de pan.
  3. Hak de peterselie fijn (hou een paar takjes apart voor de afwerking). Pel en snipper ole ui en de knoflook, fruit ze in 1 eetlepel olie. Doe er de peterselie bij en neem de pan van het vuur.
  4. Laat het broodje in warm water weken en knijp het uit.
  5. Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Vermeng de linzen met het pepertje, zout, de uienmix, het brood en de kruiden, kneed goed en kruid bij naar smaak. Kneed het ei en het paneermeel erdoor en vorm 8 burgers.
  6. Kwast de burgers in met de resterende olie en gril ze 5 minuten aan beide kanten. Garneer met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 288.33 kcal
Koolhydraten 26.69 g
waarvan suikers 2.76 g
Vet 14.47 g
waarvan verzadigd 2.36 g
Proteïnen 10.74 g
Vezels 5.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin