Aardappelsalade met asperges

30 MIN
6 personen
Aardappelsalade met asperges

Dat aardappels en asperges goed samen gaan, bewijst deze aardappelsalade nog maar eens. Een heerlijk bijgerecht om koud in een grote kom te serveren bij de eerste barbecue in de lente.

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 300 g witte asperges
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 2 eieren
  • 6 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Schil en snij de asperges in stukjes van 3 cm. Kook de aardappelen 10 min. in gezouten water. Voeg dan de asperges toe en laat nog 5 min. koken. Giet af en spoel met koud water.
  2. Kook de eieren hard in 10 minuten. Spoel ze daarna onder koud water.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Snij de peterselie fijn.
  4. Pel de gekookte eieren en snij ze in fijne blokjes. Meng de aardappelen en asperges voorzichtig met de mayonaise, sjalot, augurk, kappertjes, ei, peterselie en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar. Serveer koud in een grote kom.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 244.13 kcal
Koolhydraten 25.63 g
waarvan suikers 1.29 g
Vet 12.62 g
waarvan verzadigd 1.81 g
Proteïnen 5.01 g
Vezels 5.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin