Vegetarische aspergeragout

45 MIN
4 personen
Vegetarische aspergeragout

Lekker vegetarisch en gezond is deze heerlijke ragout van asperges en andere lengegroenten. Je zet het makkelijk op tafel!

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen, geschild
  • 1 bussel witte asperge, geschild
  • 1 bussel groene asperge
  • 1 bussel wortel, geschild en in plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 g doperwten, diepvries
  • 3 el bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 125 ml melk
  • 200 ml sojaroom
  • 1 el olijfolie
  • 25 g kervelblaadjes
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in ruim gezouten water. Snijd de houterige stukjes onderaan van de asperges weg en snijd de stengels in stukken.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de wortels toe. Laat 8-10 minuten garen. Voeg de asperges na enkele minuten toe en laat 5 minuten mee garen. Giet af en vang de bouillon op.
  3. Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Bestrooi met de bloem en schep goed om. Schenk er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Schenk er ook de sojaroom bij. Blijf roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Doe de groenten en de aardappelen bij de saus. Laat nog heel even goed doorwarmen.
  6. Verdeel de ragout van asperges over de borden en werk af met de kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 353.78 kcal
Koolhydraten 49.46 g
waarvan suikers 15.76 g
Vet 7.27 g
waarvan verzadigd 1.49 g
Proteïnen 15.64 g
Vezels 15.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin