Gegrilde knoflookkip met tomatenrijst

30 MIN
4 personen
Gegrilde knoflookkip met tomatenrijst

Een verrassend licht receptje, en de tomatenrijst is echt een revelatie!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ kl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de tomatenrijst

  • 300 g rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 kl tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 kl sesamolie
  • 1 kl zonnebloemolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel en snipper de knoflook voor de kip. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Wentel de kipfilets in de marinade. Zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook voor de rijst. Ris de tijm van de takjes. Verhit wat zonnebloemolie met enkele druppels sesamolie in een kookpan en stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de rijst en de tijm toe. Schep goed om. Schenk de bouillon bij in de pan en breng aan de kook. Laat afgedekt op zacht vuur in 20 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een grillpan en rooster de kipfilets goudbruin en gaar in ongeveer 5 minuten per kant (of bak ze in de pan).
  4. Verdeel de rijst over de borden. Snij de kipfilets in mooie plakken en leg ze op de rijst. Werk af met gesnipperde lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 344.95 kcal
Koolhydraten 23.87 g
waarvan suikers 4.29 g
Vet 12.53 g
waarvan verzadigd 2.23 g
Proteïnen 33.24 g
Vezels 3.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin