Gebakken zalm met fijne groentesaus en aardappelen

20 MIN
2 personen
Gebakken zalm met fijne groentesaus en aardappelen

Lekkere bistrokost, zo bij je thuis! Een heerlijk stukje gebakken zalm met een fijne groenteroomsaus erbij en een gekookt patatje. Eenvoudig, maar toch zo goed. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 1 brikje lichte room
  • 2 zalmfilet
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en selder aan gedurende 6-8 minuten. Kruid met peper en zout. Roer er de room en per persoon 3 el water door. Laat de saus zachtjes inkoken.
  4. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  5. Serveer de gebakken zalm met de fijne groentesaus en de gekookte aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 814.68 kcal
Koolhydraten 50.75 g
waarvan suikers 12.97 g
Vet 50.03 g
waarvan verzadigd 22.22 g
Proteïnen 36.68 g
Vezels 12.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin