Varkenshaas met fijne groenten in mosterdroomsaus en gnocchi

30 MIN
2 personen
Varkenshaas met fijne groenten in mosterdroomsaus en gnocchi

Vanavond gaan we op restaurant in eigen huis met dit heerlijk verfijnde gerechtje, dat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om te maken. Mooi rosé gebakken varkenshaasje met een zalige mosterdroomsaus met fijne groentjes en gnocchi voor erbij. Complimenten aan de chef!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 300 g varkenshaasje
  • 250 g gnocchi
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en selder aan gedurende 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de boter in een pan. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier. Hou wat van het kookvocht bij.
  6. Voeg de room, per persoon 50 milliliter van het kookvocht van de gnocchi en de mosterd toe bij de groenten. Roer om. Laat de saus zachtjes inkoken.
  7. Snij het varkenshaasje in plakjes. Leg op borden en schep er de groentesaus en gnocchi bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 967.96 kcal
Koolhydraten 99.19 g
waarvan suikers 16.62 g
Vet 36.71 g
waarvan verzadigd 20.41 g
Proteïnen 55.91 g
Vezels 10.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin