Frisse aardappelsalade met kikkererwten en avocadosaus
35 MIN
2 personen
Deze salade is perfect als volwaardige maaltijd maar je kan hem ook serveren als side dish bij je volgende barbecue. De groene appel zou je misschien niet verwachten, maar hij combineert heerlijk met de avocadosaus. Een must try!
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Schik de tomaatjes in een ovenschaal. Overgiet met een scheutje olijfolie, kruid met zout en zwarte peper en hussel door elkaar. Rooster 30 min. in de oven.
Halveer de krielaardappelen, grote exemplaren snijd je in 4. Zet de aardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar. Giet af en laat even afkoelen.
Meng de kikkererwten (uitgelekt) met het paprikapoeder. Schik op de bakplaat en schuif de laatste 15 min. bij de tomaten in de oven.
Scheur de ijsbergsla in hapklare stukken. Hak de selder fijn en snijd de appel in blokjes.
Avocadosaus: mix de avocado met knoflook (zie tip), peterselie, limoensap en de plantaardige drink tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Meng de avocadosaus onder de aardappelen. Schep ook de tomaten, selder, appel en ijsbergsla eronder.
Serveer de aardappelsalade en werk af met de geroosterde kikkererwten. Smakelijk!
TIP: Begin met de helft van de knoflook, proef en voeg eventueel extra toe.