Flatbread met hummus, rode bieten, groene tahindressing en spruitjes

30 MIN
2 personen
Flatbread met hummus, rode bieten, groene tahindressing en spruitjes

Eerlijk? We waren niet zo'n grote fan van witte bonen. Tot we deze hummus proefden! Nu zijn we 100% overtuigd. Extra leuk: witte bonen zitten bomvol vitaminen, mineralen en vezels. Ze zijn dus supergezond!

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 300 gr spruitjes
  • 360 gr witte bonen (blik)
  • ½ kl komijn
  • 2 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 10 gr munt
  • 10 gr koriander
  • 2 stuks naanbrood
  • 1 sinaasappel
  • 25 gr pompoenpitten
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode biet in kleine parten. Halveer de spruitjes. Schik samen op de bakplaat en hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  2. Hummus: mix in een blender of met een staaf mixer de witte bonen (uitgelekt), komijn, helft van de tahin, knoflook, een kneepje citroensap, 1 el water per persoon en een scheutje olijfolie tot een smeuïge hummus. Proef en breng verder op smaak met extra citroensap, zout en zwarte peper.
  3. Groene tahindressing: mix in een blender of met een staafmixer (zie tip) de rest van de tahin, de helft van de munt en koriander, de rest van het citroensap en een scheutje olijfolie tot een mooie lopende saus. Voeg eventueel wat extra water toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Verwarm het naanbrood 5 min. in de oven bij de groenten.
  5. Pel de sinaasappel en verwijder het witte vlies. Snijd vervolgens in blokjes. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof.
  6. Smeer een laag hummus op het naanbrood. Schik de geroosterde groenten erop, gevolgd door de sinaasappelblokjes. Druppel de tahindressing erover en werk af met de blaadjes koriander, munt en pompoenpitten. Smakelijk!
  7. TIP: De smaken van de hummus en tahindressing passen goed bij mekaar. Je hoeft de blender of staafmixer dus niet af te wassen tussen de twee bereidingen. Handig!