Eiermuffin boterhammendoos

20 MIN
1 personen
Eiermuffin boterhammendoos

Eiermuffin past perfect in een vak van de boterhammendoos van jouw kinderen. Verder opvullen met een toast in leuke vorm en wat versierde pistachenotenschelpen. Ze gaan genieten!

Ingrediënten

  • 1 bio-ei
  • 30 g hamblokjes
  • ¼ rode paprika
  • 20 g kaas, geraspt
  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 1 trosje druif, groene
  • 1 handvol pistachenoot
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bestrijk een siliconen muffinvormpje met olijfolie. Kluts het ei los en voeg de hamblokjes, fijngesneden blokjes rode paprika, de geraspte kaas en peper en zout toe. Giet het mengsel in de muffinvorm. Zet 15-20 min. in een oven van 180 °C. (Tip: maak meerdere eiermuffins tegelijkertijd. Ze bewaren tot 4 dagen in de koelkast).
  2. Toast het volkorenbrood en duw uit met een leuk vormpje, bijvoorbeeld een kip. Teken met een stift gezichtjes op de schaal van de pistachenootjes.
  3. Maak een boterhammendoos met een eiermuffin, de toasts, druiven en pistachenootjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 345.15 kcal
Koolhydraten 33.68 g
waarvan suikers 3.63 g
Vet 11 g
waarvan verzadigd 3.53 g
Proteïnen 24.77 g
Vezels 6.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin