Halveer de helft van de aardbeien en houd deze opzij voor de afwerking.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Mix de speculaas tot kruimels in de blender. Voeg er de boter aan toe en mix verder. Schenk het geheel over in een beboterde taartvorm. Bak 8 minuten in de oven. Laat nadien rusten.
Mix 400 gram aardbeien glad in de blender. Haal uit de blender en mix er nu de roomkaas en suiker in tot een gladde massa. Voeg er geleidelijk de bloem en eieren aan toe. Doe er tenslotte opnieuw de gepureerde aardbeien, het citroensap, de vanille-extract en de amandel-essences aan toe. Mix tot een gladde massa. Schenk het geheel over in de taartbodem.
Bak de taart 1 uur 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en zet nadien minstens 4 uur onafgedekt in de koelkast.
Smelt de aardbeienconfituur op een zacht vuur.
Schik de gehalveerde aardbeien op de taart en bestrijk ze met de warme confituur. Laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.