Chocoladepudding met slagroom

20 MIN
6 personen
Chocoladepudding met slagroom

Waarom zou je chocoladepudding in de supermarkt kopen, als je het evengoed zelf en zoveel lekkerder kan maken? Proef het vooral zelf met deze lekkere glaasjes met chocoladepudding en slagroom!

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 200 g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 100 g suiker
  • 4 el maïszetmeel
  • 200 ml slagroom
  • 2 el chocoladeschilfers

BEREIDING

  1. Doe het maïszetmeel in een kommetje en voeg 4 el van de melk toe. Roer goed los.
  2. Doe de rest van de melk en de suiker in een kookpot en breng aan de kook. Als de melk goed warm is, voeg je de stukjes chocolade toe. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg dan het maïszetmeelmengsel toe en breng aan de kook.
  3. Blijf goed roeren, tot de pudding indikt. Giet de chocoladepudding in glaasjes en laat afkoelen.
  4. Doe de slagroom in een spuitzak. Spuit een mooi toefje slagroom op de chocoladepudding, werk af met chocoladeschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 491.05 kcal
Koolhydraten 53.56 g
waarvan suikers 44.96 g
Vet 27.09 g
waarvan verzadigd 15.85 g
Proteïnen 8.6 g
Vezels 0.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin