Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes

150 MIN
8 personen
Plattekaastaart met speculaas en paaseitjes

Een echte taart voor met Pasen: een heerlijke plattekaastaart met speculaasbodem en afgewerkt met schattige paaseitjes. Genieten!

Ingrediënten

  • 700 g plattekaas
  • 200 g speculaas
  • 15 chocolade paaseitjes, verschillende kleuren
  • 4 el advocaat
  • 175 ml slagroom
  • 70 g boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 el suiker
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 2 takjes munt
  • 8 g gelatine

BEREIDING

  1. Verkruimel de speculaas. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en voeg de speculaaskruimels toe en druk aan. Zet in de koelkast.
  2. Klop de slagroom op met de suiker en de vanillesuiker. Rasp de schil van de limoen. Meng beide met de plattekaas.
  3. Week de gelatine in koud water. Pers de citroen en verwarm het sap. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het citroensap. Laat lichtjes afkoelen.
  4. Roer het citroensap door de plattekaas en schep de massa meteen in de vorm. Zet ten minste 4 uur in de koelkast. Duw na 2 uur de paaseitjes in de bovenkant van de taart.
  5. Werk de taart voor het serveren af met druppels advocaat en blaadjes munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 426.76 kcal
Koolhydraten 35.21 g
waarvan suikers 26.12 g
Vet 25.07 g
waarvan verzadigd 14.22 g
Proteïnen 13.69 g
Vezels 0.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin