Chocoladeschuim met Baileys, meringue en speculaas

80 MIN
4 personen
Chocoladeschuim met Baileys, meringue en speculaas

Een origineel en boozy dessertje, dat toch helemaal niet veel werk is, deze chocoladeschuim met Baileys, karamel, meringue en speculoos. Smullen!

Ingrediënten

  • 180 g chocolade
  • 12 koekjes speculaas, verkruimeld
  • 100 g meringues, verkruimeld
  • 1 blaadje gelatine
  • 4 eiwitten
  • 200 ml slagroom
  • 4 el karamelsaus
  • 50 ml Baileys
  • 100 g suiker

BEREIDING

  1. Week het gelatineblaadje in ijskoud water.
  2. Warm de slagroom op op een laag vuurtje. Voeg er de baileys en de gelatine aan toe en roer los. Laat afkoelen en klop het geheel drie vierde stijf.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en meng er voorzichtig de baileysroom door.
  4. Klop de eiwitten op met de suiker en spatel ze voorzichtig door de chocolade. Haal van het vuur en zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Verdeel ondertussen eenderde van de meringue en speculaas over vier glaasjes.
  6. Doe het chocolademengsel in een spuitzak en verdeel over de vier porties. Doe de rest van de meringue en speculaas tussen en op de chocomousse. Werk elk glaasje af met een lepel karamelsaus en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 809.32 kcal
Koolhydraten 99.27 g
waarvan suikers 85.2 g
Vet 39.41 g
waarvan verzadigd 22.53 g
Proteïnen 10.7 g
Vezels 1.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin