Chocoladecake

75 MIN
12 porties
Chocoladecake

Chocoladecake is pure verwennerij, en maak je makkelijk zelf. De pecannoten en de ahornsiroop maken deze cake lichter, maar nog steeds om te smullen!

Ingrediënten

  • 100 g pecannoten, grof gehakt
  • 190 g bloem
  • 1½ kl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 240 ml Griekse yoghurt
  • 300 ml ahornsiroop
  • 70 g cacaopoeder
  • 50 ml koolzaadolie
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de bloem, de cacaopoeder, de bakpoeder en het zout in een kom.
  3. Meng in een aparte kom de ahornsiroop met de yoghurt, de eieren, de olie en het vanille-extract.
  4. Meng de natte ingrediënten onder de droge ingrediënten. Voeg ook de pecannoten toe. Meng tot een glad beslag.
  5. Stort het beslag in een beboterde bakvorm. Bak 35-40 minuten gaar.
  6. Laat afkoelen gedurende 20 minuten en snijd de cake in stukken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 289.56 kcal
Koolhydraten 36.58 g
waarvan suikers 23.43 g
Vet 12.95 g
waarvan verzadigd 2.47 g
Proteïnen 5.42 g
Vezels 2.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin