Tiramisu rolcake

105 MIN
12 porties
Tiramisu rolcake

Deze rolcake is een feestelijke cake met een vulling van tiramisu en afgewerkt met een gulzige laag chocolade. Echte verwennerij om je gasten mee te verrassen!

Ingrediënten

    Voor de biscuit

  • 5 eieren, gesplitst
  • 100 g rietsuiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 75 g boter
  • 125 g bloem
  • Voor de vulling

  • 2 eieren, gesplitst
  • 75 g rietsuiker, ruwe
  • 375 g mascarpone
  • 50 ml Marsala wijn
  • Voor de koffiesiroop

  • 1 el oploskoffie
  • 100 ml water, kokend
  • 50 ml Marsala wijn
  • 50 g rietsuiker, ruwe
  • Voor het chocoladeglazuur

  • 10 g gelatine
  • 120 ml room
  • 100 ml water
  • 85 g rietsuiker
  • 50 g honing
  • 100 g chocolade, puur
  • 50 g cacaopoeder
  • Voor de afwerking

  • 20 g witte chocolade, geschaafd

BEREIDING

    De biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eiwitten stijf samen met 50 gram rietsuiker. Mix de eidooiers met de vanille en de rest van de rietsuiker tot een witschuimig geheel. Schenk dit bij de eiwitten en mix opnieuw mooi glad.
  3. Smelt de boter en voeg deze toe aan het eimengsel onder voortdurend roeren. Voeg dan de gezeefde bloem toe en meng voorzichtig tot een glad beslag.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en stort het beslag er gelijkmatig over. Bak het biscuitdeeg gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en leg het deeg op een vochtige theedoek. Dek af met een tweede theedoek en laat afkoelen.
  6. De vulling

  7. Klop de eidooiers op met de helft van de rietsuiker en klop de eiwitten stijf met de rest van de rietsuiker.
  8. Klop de mascarpone los met de Marsala, voeg de eidooiers toe en spatel de eiwitten onder het mengsel. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  9. De koffiesiroop

  10. Meng de oploskoffie door het kokend water, samen met de Marsala en de rietsuiker. Roer goed tot de koffie volledig is opgelost. Laat afkoelen.
  11. Besmeer de afgekoelde biscuit gelijkmatig met de koffiesiroop. Smeer daarover het afgekoelde mascarponemengsel. Rol de cake op en laat even rusten.
  12. Het chocoladeglazuur

  13. Week de gelatine in 50 milliliter koud water. Laat de room, het resterende water, de rietsuiker en de honing inkoken. Knijp de gelatine goed uit en roer door dit mengsel.
  14. Breek de chocolade in kleine stukken, meng hieronder de cacao en overgiet dit met het roommengsel zodat de chocolade smelt. Mix dit geheel tot een gladde massa en laat even afkoelen.
  15. Smeer de chocolade gelijkmatig over de rolcake en bestrooi met de witte chocolade. Laat nog minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 482.58 kcal
Koolhydraten 43.15 g
waarvan suikers 35.55 g
Vet 29.72 g
waarvan verzadigd 18.28 g
Proteïnen 8.83 g
Vezels 1.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin