Gegratineerde sint-jakobsvruchten met kruiden

45 MIN
12 stuks
Gegratineerde sint-jakobsvruchten met kruiden

Sint-jakobsvruchten zijn een echte klassieker tijdens de feestdagen. Geef een creatieve twist aan dit hapje en gratineer ze in de oven. Lekker en makkelijk.

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 40 g broodkruim
  • 2 el witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 snufje chilipoeder

BEREIDING

  1. Doe de knoflook, het broodkruim, de bladpeterselie en de chilipoeder samen met de olijfolie in een blender en mix tot een geheel.
  2. Leg de sint-jakobsvruchten in hun schelp en verdeel er het kruidenmengsel over. Zet een half uur in de koelkast.
  3. Verwarm de ovengrill. Besprenkel de schelpen met de witte wijn en zet ze 2 minuutjes onder de grill. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn en de vruchten zelf gaar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 64.7 kcal
Koolhydraten 3.23 g
waarvan suikers 0.31 g
Vet 2.61 g
waarvan verzadigd 0.41 g
Proteïnen 5.34 g
Vezels 0.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin