Coconut pancakes

50 MIN
4 personen
Coconut pancakes

Coconut pancakes zijn een lekkere exotische variant op onze klassieke pannenkoeken. Heel makkelijk en voedzaam voor bij het ontbijt of lekker zoet als dessert.

Ingrediënten

  • 115 g rijstebloem
  • 2 eieren
  • 300 ml kokosmelk
  • 25 g kokospoeder
  • 4 el kokosschilfers
  • 2 el olie
  • 1 mespunt zout

BEREIDING

  1. Doe de bloem met het zout in een kom en vorm een holletje. Breek de eieren in het midden en schenk er een beetje kokosmelk bij. Klop krachtig tot een glad, dik beslag. Schenk er langzaam aan de rest van de kokosmelk bij. Laat 20 minuten rusten.
  2. Roer de kokos door het beslag en meng goed.
  3. Verhit een koffielepel olie in een koekenpan en schep met een pollepel beslag in een pan. Let dat het beslag de volledige bodem bedekt.
  4. Bak de pannenkoek tot de onderkant mooi goudbruin is en draai om. Bak de andere kant en laat dan de pannenkoek uit de pan glijden. Herhaal tot het beslag op is.
  5. Verdeel de coconut pancakes over de borden en werk af met de kokosschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 504.39 kcal
Koolhydraten 27.45 g
waarvan suikers 1.6 g
Vet 40 g
waarvan verzadigd 27.84 g
Proteïnen 7.91 g
Vezels 3.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin