Braziliaans stoofpotje met zeebaars

60 MIN
4 porties
Braziliaans stoofpotje met zeebaars

In Brazilië weten ze hoe je een lekker stoofpotje maakt! Test het zelf, met deze exotische stoof met zeebaars, kokosmelk en lekker veel groenten...

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 2 tomaten, ontveld en in schijfjes
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 ui, in ringen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el limoensap
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el palmolie
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van limoensap, een snuf zout en knoflook. Leg hier de vis in en laat 30 minuten marineren.
  2. Stoof de fijngesnipperde ui aan in 1 eetlepel olijfolie voor 2 minuten. Voeg dan de vis samen met de marinade toe en laat enkele minuten stoven.
  3. Doe hierbij de uiringen, de palmolie en de kokosmelk. Overgiet het geheel met 220 milliliter water. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
  4. Voeg de paprika, de tomaten, de rode chilipeper en de lente-ui toe. Laat 5 minuten afgedekt doorwarmen en serveer, met de koriander erover gestrooid.
  5. Serveer met gestoomde rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 412.77 kcal
Koolhydraten 11.48 g
waarvan suikers 7.52 g
Vet 23.09 g
waarvan verzadigd 13.18 g
Proteïnen 38.51 g
Vezels 3.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin