Rolcake met frambozen

45 MIN
6 personen
Rolcake met frambozen

Deze lekkere rolcake met frambozen oogt heel mooi en feestelijk. De frisse crème van yoghurt en frambozen is een lekkere combinatie met de zachte biscuit.

Ingrediënten

  • 250 g frambozen
  • 125 g bloem
  • 4 eieren
  • 300 g yoghurt
  • 400 ml room
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 cl kersenlikeur
  • 125 g rietsuiker
  • 35 g tagatesse
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Klop de eieren luchtig met de suiker en het vanillemerg. Meng met de bloem tot een homogeen beslag. Verdeel het deeg gelijkmatig over een ovenplaat, bekleed met bakpapier, en bak 12 minuten.
  3. Haal de biscuit uit de oven en stort ze op een vochtige theedoek. Dek af met een tweede vochtige theedoek en laat afkoelen.
  4. Mix 100 gram frambozen samen met de yoghurt en de Tagatesse.
  5. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water en knijp ze uit. Verwarm de kersenlikeur met 50 milliliter room en los de gelatine op. Meng dit onder resterende room en spatel alles onder het frambozenmengsel. Laat dit opstijven.
  6. Haal de vochtige doek van de biscuit. Verdeel er met een spatel viervijfde van de frambozencrème over, samen met de rest van de frambozen. Rol de biscuit voorzichtig op.
  7. Werk af met de resterende frambozencrème, en decoreer naar eigen smaak met frambozen, munt, amandelschilfers, ...


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 506.72 kcal
Koolhydraten 50.43 g
waarvan suikers 30.82 g
Vet 29.62 g
waarvan verzadigd 15.24 g
Proteïnen 11.21 g
Vezels 4.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin