Bladerdeegtaart met cheesecake vulling en aardbeien

40 MIN
8 porties
Bladerdeegtaart met cheesecake vulling en aardbeien

Haal het beste uit het aardbeienseizoen met dit makkelijke gebak. Bladerdeeg met een smeuïge roomkaas-laag, bedekt met verse aardbeien. Lente in het land en op je bord!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g aardbeien
  • ½ kl citroenzeste
  • citroenmelisse
  • 235 g roomkaas
  • 1 ei
  • 4 el room
  • 6 el poedersuiker
  • 2 el suiker

BEREIDING

  1. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Snij rondom zachtjes in, 1 cm van de rand. Prik in met een vork. Bestrijk de rand met het losgeklopte ei en bestrooi met de kristalsuiker. Bak het deeg 20 min. in een oven van 190 °C.
  2. Mix de roomkaas glad met een mixer. Klop de room op tot slagroom en meng door de roomkaas, samen met de citroenzeste en de poedersuiker.
  3. Verwijder het binnenste bovenste laagje van het bladerdeeg. Schep de roomkaasmengeling gelijkmatig over de binnenkant. Snij de aardbeien in plakjes en schik ze op de taart. Werk af met citroenmelisse en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 313.66 kcal
Koolhydraten 30.76 g
waarvan suikers 20.5 g
Vet 18.99 g
waarvan verzadigd 10.92 g
Proteïnen 4.58 g
Vezels 1.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin