Tompoes met aardbeien

45 MIN
4 personen
Tompoes met aardbeien

Tompoes, een smakelijk gebakje met krokant bladerdeeg en tussenin banketbakkersroom. Een klassieker die wij graag op tafel zetten. Deze keer doen we dat met plakjes verse aardbeien. Afwerken met poedersuiker en klaar is kees. Wat een top dessert!

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien, in plakjes
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • poedersuiker
  • 3 el amandelschilfers
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 40 g maïszetmeel
  • 500 ml melk
  • 2 el citroensap
  • 2 eidooiers

BEREIDING

  1. Snij de vierkantjes bladerdeeg in 3 repen. Bestrooi 4 reepjes met amandelschilfers. Bak 15 min. in een oven van 200 °C.
  2. Meng de aardbeien met de helft van de suiker en het citroensap.
  3. Breng de melk met de vanille aan de kook.
  4. Klop de eidooiers op met de rest van de suiker tot een luchtige massa. Roer er het maïszetmeel door. Voeg de hete melk in een straaltje toe, roer goed los en giet terug in de kookpot. Warm terug op en blijf roeren tot de crème indikt. Giet in een kom en laat afkoelen.
  5. Maak taartjes van het bladerdeeg, de crème en de aardbeien. Leg bovenop elk taartje een stukje bladerdeeg met amandelschilfers. Werk af met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.71 kcal
Koolhydraten 64.1 g
waarvan suikers 37.06 g
Vet 20.44 g
waarvan verzadigd 7.24 g
Proteïnen 10.5 g
Vezels 2.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin