Argentijnse burger met chimichurri, puntpaprika en avocado

25 MIN
2 personen
Argentijnse burger met chimichurri, puntpaprika en avocado

Argentijnen zijn dol op vlees. En het liefst van al bakken ze het vlees op de barbecue. Dat kan je hier ook perfect met de spiering doen. De chimichurri, een Argentijnse pesto van munt, peterselie, chili en ui maakt de burger compleet. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 gemarineerde spieringen
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 gele ui
  • 10 gr munt
  • 10 gr krulpeterselie
  • ½ rode chilipeper
  • ½ teentje knoflook
  • ½ avocado
  • 2 mini ciabatta's
  • 50 gr spinazie
  • olijfolie
  • boter
  • ½ kl rode wijnazijn
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • ½ kl suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C voor de ciabatta. Je kan het broodje ook halveren en in de broodrooster opwarmen, dat heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Schik de spiering tussen wat huishoudfolie en klop wat plat met een deegrol of de onderkant van een pan.
  3. Snijd de puntpaprika in grove stukken. Laat een grilpan alvast goed heet worden. Kruid de puntpaprika in een kom met een scheutje olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Gril in 5-8 min. gaar.
  4. Snijd intussen de ui in ringen (bewaar 1 kl voor de chimichurri). Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui 8-10 min. op zacht vuur, tot die zacht en zoet is. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren.
  5. Chimichurri: mix de munt, peterselie, chilipeper, knoflook en de rest van de ui met een flinke scheut olijfolie, rode wijnazijn en een snuif zout met een staaf mixer of in een blender tot een pesto.
  6. Snijd de avocado in dunne plakjes (zie tip).
  7. Rooster de ciabatta 4 min. in de oven of broodrooster.
  8. Gril het vlees in de pan van de puntpaprika 3-4 min. per kant op hoog vuur. Snijd het, tegen de draad in, in plakjes.
  9. Beleg de ciabatta met een lepel chimichurri, spinazie, gegrilde spiering, puntpaprika, avocado en gebakken ui. Eten met je handen is toegestaan! Smakelijk!
  10. TIP: Je kan de avocado ook prakken met een vork en op het broodje smeren.