Abrikozentaart

120 MIN
6 porties
Abrikozentaart

Een heerlijke abrikozentaart, extra lekker wanneer de abrikozen vers en in het seizoen zijn. Puur genieten van deze zoete verwennerij!

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 30 g tagatesse
  • 50 g boter
  • Voor de vulling

  • 1 blik abrikoos, 800 g
  • 1 el bloem
  • 120 g amandelpoeder
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 2 eieren
  • 50 g tagatesse
  • 120 g boter

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Het deeg

  1. Doe de bloem, de boter, de tagatesse en de eieren in een mengkom en kneed tot een soepel deeg.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit en en leg in een beboterde taartvorm. Druk het deeg goed aan en laat opnieuw een half uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  5. Bekleed het deeg met bakpapier, vul de bakvorm met bakbonen en bak het deeg gedurende 10 minuten. Verwijder dan het bakpapier en de bakbonen.
  6. De vulling

  7. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op.
  8. Klop de boter samen met de tagatesse tot een wit romig geheel en voeg de eieren één voor één toe.
  9. Voeg tot slot de bloem en het amandelpoeder toe en meng tot een homogene massa.
  10. Vul de taartbodem met de amandelvulling en leg er de halve abrikozen op.
  11. Bak de taart goudbruin in 40 minuten.
  12. Laat de taart even afkoelen, haal ze uit de vorm en leg op een taartrooster.
  13. Verwarm het abrikozensap in een pannetje. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water, voeg dit bij het sap en laat indikken.
  14. Bestrijk de afgekoelde taart met het ingedikte sap zodat ze mooi blinkt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.02 kcal
Koolhydraten 63.8 g
waarvan suikers 21.81 g
Vet 37.58 g
waarvan verzadigd 17.01 g
Proteïnen 13.26 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin