Aardbeienconfituur

300 MIN
4 stuks
Aardbeienconfituur

Een overheerlijk en puur recept voor aardbeienconfituur. Zoveel lekkerder dan wat je koopt in de supermarkt! Heerlijk bij kaas, op een toastje of bij yoghurt.

Ingrediënten

  • 1 kg aardbei
  • 1 kg geleisuiker
  • 2 el citroensap

BEREIDING

  1. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de helft van de aardbeien in een kom, besprenkel met citroensap en bestrooi met 5 el geleisuiker. Dek af en laat 6 uur rusten in de koelkast.
  2. Plet de andere helft van de aardbeien tot moes en doe ze in een kookpan. Doe er de rest van de suiker bij, samen met het uitgelopen sap van de aardbeien uit de koelkast. Verwarm al roerend tot de suiker oplost.
  3. Doe er de aardbeien uit de koelkast bij en breng aan de kook. Laat 4 minuten zacht borrelend doorkoken.
  4. Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1066.92 kcal
Koolhydraten 256.73 g
waarvan suikers 253.65 g
Vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 2 g
Vezels 5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin