Confituur van bosvruchten

10 MIN
4 glazen
Confituur van bosvruchten

Een heerlijke confituur om in de zomer te maken, als de bosvruchten mooi rijp zijn.

Ingrediënten

  • 250 g bessen
  • 200 g bosbessen
  • 200 g braambessen
  • 200 g frambozen
  • 250 g aardbeien
  • 1 kg geleisuiker

BEREIDING

  1. Spoel al het fruit. Rist de rode bessen af Verwijder de aardbeikroontjes. Meng het fruit met de geleisuiker en laat 3 uur trek- ken in de koelkast.
  2. Breng het bessenmengsel aan de kook en laat 3 minuten borrelend doorkoken.
  3. Schenk de confituur in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1098 kcal
Koolhydraten 262.71 g
waarvan suikers 260.83 g
Vet 1.1 g
waarvan verzadigd 0.1 g
Proteïnen 2 g
Vezels 10.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin