Kriekenconfituur met chocolade

75 MIN
4 glazen
Kriekenconfituur met chocolade

Zure krieken ideaal in deze originele confituur met chocolade. Perfect om in de zomer te maken, en nog een heel jaar van te genieten!

Ingrediënten

  • 1.2 kg kriek
  • 1 kg geleisuiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 el chocoladesaus
  • 50 g fondantchocolade, geraspt

BEREIDING

  1. Spoel en ontpit de krieken. Meng ze met de geleisuiker Laat 1 uur trekken.
  2. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg los. Pureer de helft van de krieken.
  3. Doe de gepureerde krieken in een kookpan, samen met de hele krieken, het vanillestokje en het merg. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen.
  4. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de confituur 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de chocoladesaus door
  5. Giet laagjes confituur in de bokaaltjes en strooi over elk laagje telkens wat geraspte chocolade. Dek de bokaaltjes af en bewaar ze op een donkere plaats.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1202.42 kcal
Koolhydraten 282.36 g
waarvan suikers 280.63 g
Vet 4.45 g
waarvan verzadigd 2.53 g
Proteïnen 2.21 g
Vezels 4.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin