Confituur van pruim en wortel

20 MIN
4 glazen
Confituur van pruim en wortel

Een originele en toch eenvoudige confituur. Heerlijk bij een stukje kaas of bijvoorbeeld koude gehaktballetjes.

Ingrediënten

  • 1.2 kg pruim
  • 3 wortelen
  • 1 kg geleisuiker
  • arachideolie

BEREIDING

  1. Schil de wortelen, snij ze in plakjes. Fruit ze 10 minuten, in een likje olie. Roer ze regelmatig om (laat niet kleuren).
  2. Spoel en ontpit de pruimen, snij ze in partjes. Meng ze met de wortelen en de geleisuiker Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten borrelen.
  3. Schenk in bokaaltjes en dek af. Bewaar op een koele, donkere plaats.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1164.53 kcal
Koolhydraten 279.39 g
waarvan suikers 266 g
Vet 0.73 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 2.45 g
Vezels 7.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin