Aardbeien-amandelcake

75 MIN
8 stukken
Aardbeien-amandelcake

De combinatie aardbeien-amandelen is werkelijk hemels, dit moet je proberen! We haalden onze inspiratie voor dit recept bij 'Broma Bakery', een fantastische blog met véél geweldige bakrecepten, volgtip!

Ingrediënten

  • 120 gr boter, kamertemperatuur
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 eieren, kamertemperatuur
  • 200 gr suiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 50 gr amandelpoeder
  • 1 kl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 250 gr aardbeien
  • 3 el amandelschilfers
  • bloemsuiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC (onder- en bovenwarmte). Bedek de bodem en randen van een springvorm met bakpapier.
  2. Klop de zachte boter op met de olie, eieren en suiker met een mixer of keukenrobot tot een luchtige massa. Spatel het vanille-extract erdoor.
  3. Voeg vervolgens al mixend de bloem, het amandelpoeder, bakpoeder en zout toe en mix tot een egaal beslag. Snij de aardbeien in plakjes en spatel door het beslag.
  4. Schep het beslag in de bakvorm, bak 40-50 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Bestrooi de cake met bloemsuiker en snij in stukken.