Met deze hoge temperaturen is het belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. En dan moet je uiteraard héél veel water drinken. Maar eens de grootste dorst gelest is, kan water alleen wat saai worden, zeker voor kinderen. En om niet altijd naar frisdrank met veel te veel suiker te grijpen, kan je zelf verfrissende ice tea maken!
Ice tea is toch zo’n heerlijke verfrissende drank. Je kan variëren verschillende smaken door verschillende soorten thee te gebruiken: groene, zwarte, rooibos of kruidenthee. Door ook nog fruit en/of verse kruiden toe te voegen, geef je het nog een extra toets. Zo zijn er ontelbare mogelijkheden, laat je fantasie en smakenpallet de vrije loop gaan!
Het maken van ice tea is makkelijk, maar het heeft wat tijd nodig. Als je met warm water werkt moet dat afkoelen. Mijn jongens zijn veel te ongeduldig en om niet gek te worden van de wederkerende vraag: ‘Mama wanneer is het nu ein-de-lijk klaaaar?’, gebruik ik altijd maar de helft kokend water en maak daarvan een sterk aftreksel. Dit aftreksel vul ik aan met ijskoud water, laat het nog even verder afkoelen in de koelkast en werk het af met ijsblokjes. Ideaal als er snel verkoeling gezocht wordt.
Ik heb hier voor jullie twee ice teas. Een heerlijke frisse kruidenthee met lavendel en munt en een rooibos met citroen en honing.
Ingrediënten voor ongeveer een 1250 ml (verdubbelen en verdriedubbelen kan met gemak)
* Ik stop muntblaadjes en lavendelbloemetjes in de ijsblokjes, dit is vooral leuk tijdens feestjes.
* Er zit niet zo veel suiker in deze ice tea, wees vrij om extra toe te voegen.
Bereiding:
Ingrediënten voor ongeveer een 1250 ml (verdubbelen en verdriedubbelen kan met gemak)
* Er zit niet zo veel suiker in deze ice tea, wees vrij om extra toe te voegen.
Bereiding:
* Rooibos kan je zo lang laten trekken als je wilt, deze thee wordt niet bitter zoals zwarte en groene thee.
Door Chloë
Nog meer ice tea inspiratie vind je hier.
Ice tea is toch zo’n heerlijke verfrissende drank. Je kan variëren verschillende smaken door verschillende soorten thee te gebruiken: groene, zwarte, rooibos of kruidenthee. Door ook nog fruit en/of verse kruiden toe te voegen, geef je het nog een extra toets. Zo zijn er ontelbare mogelijkheden, laat je fantasie en smakenpallet de vrije loop gaan!
Het maken van ice tea is makkelijk, maar het heeft wat tijd nodig. Als je met warm water werkt moet dat afkoelen. Mijn jongens zijn veel te ongeduldig en om niet gek te worden van de wederkerende vraag: ‘Mama wanneer is het nu ein-de-lijk klaaaar?’, gebruik ik altijd maar de helft kokend water en maak daarvan een sterk aftreksel. Dit aftreksel vul ik aan met ijskoud water, laat het nog even verder afkoelen in de koelkast en werk het af met ijsblokjes. Ideaal als er snel verkoeling gezocht wordt.
Ik heb hier voor jullie twee ice teas. Een heerlijke frisse kruidenthee met lavendel en munt en een rooibos met citroen en honing.
Verfrissende en rustgevende ice tea met kamille, lavendel en verse munt
Ingrediënten voor ongeveer een 1250 ml (verdubbelen en verdriedubbelen kan met gemak)
- 500 ml kokend water
- 500 ml ijskoud water
- 1 cup ijsblokjes *
- 2 el gedroogde (keuken)lavendel
- 1 ½ el gedroogde kamillebloempjes of 2 theebuiltjes
- 1 grote of 2 kleine thee-eitjes
- 4 takjes verse munt
- 2 el ruwe rietsuiker*
* Ik stop muntblaadjes en lavendelbloemetjes in de ijsblokjes, dit is vooral leuk tijdens feestjes.
* Er zit niet zo veel suiker in deze ice tea, wees vrij om extra toe te voegen.
Bereiding:
- Stop de kamille en lavendel in de thee-eitjes.
- Leg de thee-eitjes in een hittebestendige karaf en giet er de 500 ml kokend water over.
- Voeg de rietsuiker en de takjes verse munt toe.
- Laat 15 min trekken en haal dan de thee-eitjes eruit en giet de 500 ml ijskoud water er bij.
- Zet in de koelkast en laat nog ongeveer een halfuur afkoelen.
- Voeg nu de ijsblokjes toe en serveer.
Verfrissende ice tea met rooibos en citroen
Ingrediënten voor ongeveer een 1250 ml (verdubbelen en verdriedubbelen kan met gemak)
- 500 ml kokend water
- 500 ml ijskoud water
- 1 cup ijsblokjes
- 3 el rooibos of 3 theezakjes
- 1 ½ el vers citroensap
- 1 grote of 2 kleine thee-eitjes
- 2 el honing*
- ½ bio citroen in schijfjes
* Er zit niet zo veel suiker in deze ice tea, wees vrij om extra toe te voegen.
Bereiding:
- Stop de rooibos in de thee-eitjes.
- Leg de thee-eitjes in een hittebestendige karaf en giet er de 500 ml kokend water over.
- Voeg de honing en het citroensap toe.
- Laat 15 min trekken* en haal dan de thee-eitjes er uit en giet de 500 ml ijskoud water er bij.
- Stop in de koelkast en laat nog ongeveer een halfuur afkoelen.
- Voeg nu de ijsblokjes en citroenschijfjes toe en serveer.
* Rooibos kan je zo lang laten trekken als je wilt, deze thee wordt niet bitter zoals zwarte en groene thee.
Door Chloë
Nog meer ice tea inspiratie vind je hier.