Als mama van drie kinderen, en als vrouw die immer op haar lijn probéért te letten, ben ik steeds op zoek naar ‘verantwoorde snacks en snoepjes’. Iets dat qua smaak bevredigend is, maar waar je je niet schuldig over voelt wanneer je het naar binnen speelt of aan je kinderen geeft.

Fruitrolletjes van mango en aardbei
Fruitrolletjes van mango en aardbei


Fruitrolletjes zijn zo’n snoepje. Echt heerlijk, in het Engels noemen ze het ook ‘fruit leather’. En ik snap wel waarom, de textuur is zoals van een zure mat, een beetje kleverig en wat taai.
Maar: het is echt erg simpel om te maken, hoera!

 

Benodigdheden voor aardbeienrolletjes:



  • Een siliconen bakmat

  • Een blender of foodprocessor

  • Een bakje verse aardbeien

  • 2 eetlepels honing


Bereiding:



  1. Verwarm je oven voor op 70°C

  2. Mix de aardbeien samen met de honing tot een gladde massa

  3. Stort de massa op je siliconen bakmat en spreid uit tot een egaal vlak van ongeveer 2-3 mm dik

  4. Zet voor ongeveer 3 uur in de oven (hetelucht). Je fruitmassa droogt zo langzaam uit, het mag niet kleuren en moet nog wat kleverig aanvoelen, anders breken ze wanneer je ze gaat oprollen.

  5. Haal je bakplaat uit de oven en leg er een bakpapier op, met een spatel komt het fruit makkelijk los van je siliconen mat.

  6. Knip Het bakpapier op dezelfde grote als je fruit en knip het nu samen in stroken van ongeveer 4 cm. Rol op en bewaar in een glas in de koelkast (dus je rolt het papier er tussen op). Net voor het opeten, kan je het bakpapier van de rolletjes halen (of de kindjes dit laten doen).


Benodigdheden voor mangorolletjes:



  • Een siliconen bakmat

  • Een blender of foodprocessor

  • 2 verse mango’s

  • 2 el honing


Bereiding:



  1. Identieke werkwijze als bij de aardbeienrolletjes!