Heerlijke zoetzure saus, zo maak je'm zelf!

Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst

Zoetzure saus is een absolute klassieker die we kennen van in de Chinese restaurants. Maar heb je al eens geprobeerd om hem zelf te maken? Dat is heel eenvoudig! De basis van de saus is ketchup, azijn en suiker. Wij combineren het graag met ananas uit blik, want dat gaat wonderwel samen. Voor extra smaak kan je chilisaus, chilivlokken, sojasaus, gember of look toevoegen. En het geheime ingrediënt voor het perfecte gerecht met zoetzure saus is maïszetmeel. Wentel je vlees (of scampi’s of tofu) eerst in maiszetmeel en bak goudbruin. Het maïszetmeel zal zorgen voor een krokant korstje, maar ook voor extra binding van je saus! Om de saus te maken voeg je eerst de suiker toe. Wanneer de suiker gesmolten is, blus je met het sap van de ananas. Daarna voeg je de ketchup, azijn en andere smaakmakers toe. Zo makkelijk, maar oh zo lekker!

Lees artikel

4 hartverwarmende kerstcocktails

Warme kerstmocktail

De laatste rechte lijn naar die heerlijke feestdagen! Er wordt wat afgepland als het aankomt op kerstetentjes en nieuwjaarsrecepties. Maar bij al dat lekker eten horen ook drankjes! Niets mis met een lekkere (schuim)wijn te schenken, maar af en toe mag het ook wat specialer, toch? Wij maakten en smaakten 4 heerlijke hartverwarmdende kerstcocktails, die het uitzonderlijk goed zullen doen aan de feesttafel!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: 5x tiramisu

Tiramisu met passievrucht en pistache

Tiramisu, het is een echte dessertklassieker, maar je kan er o zo creatief mee zijn! Daarom is het ook de ideale afsluiter van een feestelijke maaltijd. De persoon die geen tiramisu lust, die moeten wij nog tegenkomen!

Lees artikel

6 essentiële tools voor de keuken

6 essentiële tools voor de keuken

Naast kwalitatieve ingrediënten is goed kookmateriaal de basis om van een goede chef een geweldige chef te maken. Met de juiste keukentools kook je niet alleen makkelijker en beter, het gaat ook een pak sneller. En nee dat hoeven geen dure, grote spullen te zijn. Deze 6 eenvoudige tools zijn een must voor elke (hobby)kok!

Lees artikel