Naast kwalitatieve ingrediënten is goed kookmateriaal de basis om van een goede chef een geweldige chef te maken. Met de juiste keukentools kook je niet alleen makkelijker en beter, het gaat ook een pak sneller. En nee dat hoeven geen dure, grote spullen te zijn. Deze 6 eenvoudige tools zijn een must voor elke (hobby)kok! Het volledige lijstje met keukengerei voor de 15gram foodbox vind je hier.

6 essentiële tools voor de keuken
6 essentiële tools voor de keuken

1. Chefmes


Het allerbelangrijkste in een keuken is een goed mes. Een scherp chefmes zorgt ervoor dat je alles snel en perfect kan snijden. Jaagt zo’n groot mes je toch nog een beetje schrik aan? Kies dan voor zijn kleinere broer de demi-chef. Dit mes ligt makkelijk in de hand en kan minstens evenveel.

 2. Keukentang


Nog zo’n onmisbare tool is een keukentang. Die gebruik je werkelijk voor alles. Om je vlees of vis mee om te draaien, eten te checken in de oven maar ook om pasta of salade op te scheppen en te dresseren. Kies voor een stevig exemplaar, liefst gemaakt van roestvrij staal.

3. Dunschiller


Een keukentool uit grootmoeders tijd maar een echte noodzaak: een dunschiller! Je schilt er niet alleen aardappelen of wortelen mee. Met een goede dunschiller kan je ook prachtige groentelinten maken. Schil dunne slierten komkommer en wortel voor een snelle en kleurrijke salade!

4. Microplane


Iets minder bekend is de microplane. Eens gebruikt, ga je nooit meer terug naar je oude rasp. Met deze innovatieve fijne handlanger rasp je in een mum van tijd de fijnste citruszeste maar ook gember en look. Een microplane rasp is essentieel voor de afwerking van sauzen, marinades, dressings en salades.

5. Visspatel


Een visspatel is wat langer dan een gewone spatel waardoor je er makkelijk elk stuk delicate vis mee omdraait zonder dat deze in stukken breekt. Ook handig voor spiegeleitjes!

6. Deegschraper


Koken is één ding, opruimen is wat anders. Met een deegschraper kan je eenvoudig deegresten of snijresten bijeen ‘schrapen’ en je werkblad proper maken. Als je ajuin fijnsnijdt, kan je met je deegschraper ook alles handig samen doen en makkelijk aan je kookpot toevoegen.

Bron