Tijdens de feestdagen wordt er naar hartenlust gegeten en gedronken en dat vinden we natuurlijk heerlijk. Alcohol hoort ook bij dat festijn en daar is niets mis mee. Maar wil je het deze feestdagen wat beperkt houden in die calorie-opname? Ga dan aan de slag met onze lijnvriendelijke cocktails. Zo kan je vrolijk meedoen met de feestvreugde, zonder je schuldig te hoeven voelen achteraf.

Mango bellini
Mango bellini, 93 calorieën per glas


Alcohol bevat enorm veel ‘lege’ calorieën, wat betekent dat je er veel binnenkrijgt zonder echte voedingsstoffen op te nemen. Toch kan je makkelijk opletten en toch nog drinken, want er zijn veel grote verschillen in de soort van alcohol. Met een glas witte of rode wijn zit je vrij safe maar cocktails zijn natuurlijk veel feestelijker!

Heldere drank


Ga je voor sterke drank, dan zijn de helderste dranken de meest lijnvriendelijke. Gin of wodka bevat vrij weinig calorieën en kan eindeloos gecombineerd worden. Probeer onze strawberry caipiroska bijvoorbeeld eens, het kleine broertje van de Braziliaanse caipirinha. Feestelijk en lekker op basis van wodka en aardbeien! De Tom Collins is dan weer op basis van gin. Gemixt met citroen en spuitwater is dit een lekker lichte cocktail. Hou je niet zo van zoet? Dan is er natuurlijk ook nog de Bloody Mary. Met goed veel tabasco, dat brengt de spijsvertering nog beter op gang!

Strawberry caipiroska
Strawberry caipiroska, 168 calorieën per glas


Tom Collins
Tom Collins, 145 calorieën per glas


Bloody Mary, 144 calorieën per glas
Bloody Mary, 144 calorieën per glas

"It’s all about combinations"


Drink je liever niet gin of wodka, dan zijn er nog genoeg opties, als je maar juist combineert. Gebruik niet teveel suikers of siropen maar hou het zo puur mogelijk. De cointreau fizz bijvoorbeeld, een zalige klassieker op basis van cointreau met munt en aardbei. Drink je liever rum? Ga dan voor een blueberry daiquiri. De blauwe besjes geven een extra twist aan de klassieke daiquiri en maken het lekker feestelijk.

Cointreau fizz
Cointreau fizz, 108 calorieën per glas


Lijnvriendelijke cocktails: de blueberry daiquiri
Blueberry daiquiri, 214 calorieën per glas


Champagne en tequila zijn nog zo’n twee drankjes die als vrij slank beoordeeld worden. Ze bevatten allebei niet veel calorieën en hebben ook ontelbare opties om in cocktails te mixen. De mango bellini bijvoorbeeld. Maak een vers mango-sapje in plaats dat je een siroop gebruikt en je hebt een lijnvriendelijke cocktail. Een margarita is dan weer een pure klassieker met tequila. Of probeer zijn bevroren broertje eens: frozen margarita!

Een klassieke margarita
Een klassieke margarita, 59 calorieën per glas


Frozen margarita, 154 calorieën per glas
Frozen margarita, 154 calorieën per glas


Wil je echt eens iets anders en origineels? Mix onze white Italian dan eens, een zalige, witte cocktail op basis van limoncello en plattekaas. Je gasten zullen aangenaam verrast zijn!

White Italian, 179 calorieën per glas
White Italian, 179 calorieën per glas