Kirr royal met braambessen en tijm

15 MIN
6 personen
Kirr royal met braambessen en tijm

Een feestelijk drankje, deze kirr royal met een siroop die je zelf maakt van braambessen en tijm, met daarbij heerlijk frisse bubbels van champagne.

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 200 g braambessen
  • 1 fles champagne brut, gekoeld
  • 12 braambessen
  • 6 takjes citroentijm

BEREIDING

  1. Doe het water, suiker en de 200 g braambessen in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Zeef dan de siroop en laat afkoelen.
  2. Verdeel de siroop over 6 mooie glazen. Schenk voorzichtig champagne bij. Werk af met 2 braambessen per glas en een takje tijm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 181.33 kcal
Koolhydraten 20.96 g
waarvan suikers 20.4 g
Vet 0.33 g
waarvan verzadigd 0.03 g
Proteïnen 0.78 g
Vezels 1.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin