Om de een of de andere reden heb ik het gevoel alsof het in België altijd alles of niks is. Ofwel regent het pijpenstelen ofwel zitten we te puffen bij 30°C. Mocht het toch bloedheet worden deze zomer, zorgen deze 3 recepten alvast voor afkoeling.

Soms denk ik dat het wel leuk zou zijn om in het buitenland te wonen, zo ergens waar het altijd warm is. Maar dan bedenk ik mij dat het uitkijken naar de verschillende seizoenen eigenlijk net zo leuk is. Elk seizoen kent zijn eigen producten en recepten. In de winter gaan we voor hartverwarmend en in de zomer snakken we naar recepten die verkoeling brengen. Deze drie recepten zijn alvast mijn favorieten om af te koelen deze zomer!

Hallo frisco!


Ja frisco’s! Ze doen me denken aan mijn kindertijd toen mijn zus en ik vochten voor de witte frisco’s in het doosje. Onmogelijk om te eten zonder morsen maar heerlijk om van te genieten bij warm zomerweer. Deze zomer maak ik mijn frisco’s zelf!

Zelf frisco's maken: leuk en makkelijk!
Zelf frisco's maken: leuk en makkelijk!

Recept voor 10 frisco’s


Ingrediënten

  • ½ l vanilleroomijs

  • 30 cl chocolade (puur, melk, wit)

  • 3 tl arachide olie

  • Nootjes of decoratieparels


Bereiding

  1. Laat het ijs half smelten en lepel het in friscovormpjes. Steek er stokjes in. Laat de ijsjes zo’n 8 uur hard worden in de vriezer.

  2. Smelt de verschillende chocoladesoorten op een lage stand in de microgolf of op een zacht vuurtje en doe er wat olie bij.

  3. Haal de frisco’s uit de vormpjes en dip ze in de chocolade. Dip ze nadien eventueel nog in wat nootjes of decoratieparels of gebruik verschillende chocoladesoorten door elkaar. Laat ze opnieuw hard worden in de vriezer.


Homemade limonade


Niets is zo verfrissend als een glas zelfgemaakte limonade. Varieer volop met allerlei soorten fruit en meng met plat of bruisend water. Deze aarbeienlimonade met limoen of appelsienlimonade met rozemarijn behoren tot mijn favorieten!

aardbeienlimonade met limoen
aardbeienlimonade met limoen


appelsienlimonade met rozemarijn
appelsienlimonade met rozemarijn

Frozen fruits:


Als er een ding is dat je deze zomer in de vriezer moet hebben zijn het wel bevroren vruchten. Meng ze in de blender met wat water voor een snelle smoothie en sorbet of gebruik yoghurt voor een heerlijk zelfgemaakt yoghurtijsje!

frambozen smoothie
frambozen smoothie