Spekspiesjes

25 MIN
4 personen
Spekspiesjes

Een heerlijk origineel spietje, met (mager) spek, met een lekker fris dipsausje. Ideaal voor op de grill of de barbecue.

Ingrediënten

  • 800 g spek, in fijne plakjes
  • 2 el donkere sojasaus
  • ½ kl mosterd
  • 4 el honing
  • 1 el olie
  • Voor de dipsaus

  • 100 ml room
  • 100 g yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el groentebouillon
  • 1 tl olijfolie, extra vergine
  • 1 tl balsamicoazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het zwoerd van het spek. Leg vier tot vijf plakjes op elkaar rijg het spekpakketje op een lange, houten spies.
  2. Vermeng de sojasaus met de mosterd, de honing en de olie. Roer goed glad. Bestrijk het spek met de marinade. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast.
  3. Klop de room lobbig met een snuifje peper en zout. Vermeng de yoghurt met de groentebouillon, de gepelde en geplette knoflook, de olijfolie en de balsamico. Spatel de room door de yoghurt.
  4. Rooster de spekspiesjes 10 minuten op de barbecue of onder de ovengrill. Keer ze geregeld om. Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dipsaus in aparte kommetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1975.24 kcal
Koolhydraten 18.47 g
waarvan suikers 17.38 g
Vet 213.86 g
waarvan verzadigd 80.45 g
Proteïnen 2.45 g
Vezels 0.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin