Cheeseburgers met spek

20 MIN
4 personen
Cheeseburgers met spek

Maak eens een echte Amerikaanse klassieker met een heerlijke sappige cheeseburger met krokante reepjes gebakken spek erbij. Delicious!

Ingrediënten

  • 600 g rundsgehakt
  • 4 plakjes spek
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 tomaat, in plakken
  • 2 rode ui, in halve ringen
  • 4 blaadjes sla
  • 2 augurken, in plakjes
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • ketchup
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen 4 mooie hamburgers van het mengsel. Laat even rusten in de koelkast.
  2. Bak het spek krokant in een antikleefpan. Laat drogen op keukenpapier. Bak in het vet van het spek de uien op een laag vuurtje. Als de uien zacht worden en beginnen te kleuren, schep je ze opzij in de pan, verhoog het vuur en bak de hamburgers. Als je de hamburgers omdraait in de pan, leg je er een plakje cheddarkaas bovenop.
  3. Halveer de hamburgerbroodjes overlangs en rooster ze knapperig onder een hete grill. Beleg de broodjes met sla en leg er de hamburgers op. Dek af met een plakje tomaat, een plakje augurk, de gebakken ui, het spek, wat ketchup en het tweede broodjeshelft.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 655.28 kcal
Koolhydraten 37.82 g
waarvan suikers 7.3 g
Vet 33.57 g
waarvan verzadigd 12.2 g
Proteïnen 43.53 g
Vezels 3.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin