Quinoa pannenkoekjes met perencompote en yoghurt

15 MIN
4 personen
Quinoa pannenkoekjes met perencompote en yoghurt

Een heerlijk gezond en glutenvrij ontbijtje, deze quinoa pannenkoekjes met perencompote en yoghurt. Lekker snel en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 345 ml glutenvrije bakmix
  • 60 ml quinoameel
  • 1 el bakpoeder
  • 14 tl zout
  • 2 el suiker
  • 345 ml melk
  • 3 el zonnebloemolie
  • bakboter
  • perencompote
  • yoghurt

BEREIDING

  1. Meng de meel met het zout en het bakpoeder.
  2. Meng in een andere kom de suiker met de olie, het ei en de melk.
  3. Roer alles flink door elkaar met een garde, het beslag is dan ongeveer zo vloeibaar als magere yoghurt.
  4. Verhit wat bakvet en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek op vrij hoog vuur.
  5. Leg op de pannenkoek de perencompote met yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 241.62 kcal
Koolhydraten 24.55 g
waarvan suikers 11.97 g
Vet 13.56 g
waarvan verzadigd 2.27 g
Proteïnen 5.37 g
Vezels 0.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin