Mummie taartjes met frambozen

25 MIN
6 stuks
Mummie taartjes met frambozen

Wat een leuk Halloween ideetje, deze mummie taartjes met frambozen. Gemaakt van bladerdeeg en bestreken met frambozenconfituur. Twintig minuten in de oven en klaar zijn ze. Geniet van deze smaakvolle taartjes!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 3 el melk
  • 300 g frambozen, mag bevroren zijn
  • 5 el suiker
  • 1 kl citroensap

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de frambozen samen met de suiker en het citroensap in een steelpannetje. Roer regelmatig, tot de frambozen gebroken zijn en de suiker is opgelost. Laat wat indikken en haal van het vuur.
  3. Snij 1/3de van het bladerdeeg in lange, dunne repen. Snij de rest van het bladerdeeg in 6 gelijke rechthoeken.
  4. Leg de rechthoeken op het bakpapier en bestrijk met de frambozenconfituur, blijf weg van de randen. Leg reepjes deeg over de rechthoekjes, zodat ze op mummies lijken. Duw het deeg aan de randen aan. Bestrijk met een dun laagje melk en zet 15-20 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Laat afkoelen en decoreer met eetbare oogjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 233.61 kcal
Koolhydraten 34.33 g
waarvan suikers 21.42 g
Vet 9.18 g
waarvan verzadigd 4.03 g
Proteïnen 2.97 g
Vezels 3.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin