Appelwafeltjes met vanilleijs

20 MIN
4 personen
Appelwafeltjes met vanilleijs

Klein geheimpje: wafels kan je ook perfect maken met een vel bladerdeeg, en je kan er een lekkere vulling in doen, zoals hier appels en rozijntjes.

Ingrediënten

  • 8 vierkantjes bladerdeeg, 7x7 cm
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 el rozijnen, gemarineerd in rum
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g parelsuiker
  • 1 el kaneel

BEREIDING

  1. Meng in een kom de blokjes appel met de rozijnen en pijnboompitten. Voeg er naar smaak parelsuiker en kaneel aan toe.
  2. Verdeel dit mengsel over 4 velletjes bladerdeeg en bedek het met een nieuw velletje.
  3. Laat het wafelijzer warm worden en leg de bladerdeegpakketjes er 10 minuten onder tot ze goed gebakken zijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.72 kcal
Koolhydraten 61.99 g
waarvan suikers 25.37 g
Vet 27.07 g
waarvan verzadigd 10.8 g
Proteïnen 8 g
Vezels 3.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin