Het woord 'toast' is een understatement voor deze krokante luxeboterham. De combinatie van champignons, erwten en munt lijkt misschien wat ongewoon. Maar geloof ons: elke hap is een mint to be!
Ingrediënten
160 gr doperwten
1 hoevebrood
10 gr platte peterselie
10 gr munt
1 teentje knoflook
125 gr Griekse yoghurt
2 stronkjes witloof
250 gr witte champignons
1 sjalot
50 gr veldslamengeling
boter
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Doperwtenspread: mix met een staafmixer of in een blender de doperwten, munt en de helft van de knoflook tot een smeuïge massa. Meng de helft van de yoghurt eronder en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Bak het brood 10 min. in de oven.
Verwijder intussen het witloof in de lengte en verwijder de bittere harde kern. Snijd vervolgens in fijne reepjes. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren snijd je in 6. Snipper de sjalot fijn en pers de overige knoflook.
Smelt een klontje boter in een pan. Fruit de helft van de sjalot en de overige knoflook zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg de champignons toe en laat 2-3 min. bakken op hoog vuur. Voeg de helft van het witloof toe en laat nog 5 min. meebakken. Hak intussen de peterselie fijn. Breng de groenten op smaak met de helft van de peterselie, zout en zwarte peper.
Breng in een kommetje de sla op smaak met een scheutje olijfolie, de overige yoghurt, overige sjalot, overige peterselie, zout en zwarte peper. Schep het rauwe witloof eronder.
Snijd per persoon twee dikke plakken (ongeveeer 2 cm breed) van het brood. Bestrijk met een laagje doperwtenspread en schik er de groentjes op (zie tip). Serveer met de salade. Smakelijk!
TIP: Een croquemachine in huis? Beleg met nog een sneetje brood en stop tussen de croquemachine.