Champagne tijdens de feestdagen, dat kan áltijd en is sowieso heel feestelijk. Maar wil je een echte eyecatcher waar je gasten ongetwijfeld van onder de indruk zullen zijn? Serveer eens een champagnecocktail! En laten we eerlijk (en een beetje budgetbewust ;-)) zijn, dat hoeft niet per se met champagne, een andere schuimwijn kan je ook perfect gebruiken! Denk aan cava, prosecco of crémant. Ontdek 5 verrassende champagnecocktails!

1. Champagne punch


Champagne punch

Deze champagne punch serveer je in een grote kom (punch bowl) en kunnen je gasten dan naar believen opscheppen in mooie coupes. Erg feestelijk!

2. Mojito fizz


Mojito fizz

De mojito is al een echte klassieker onder de cocktails geworden. Je kan er ook echt een feestelijke versie van maken, door champagne te gebruiken in plaats van spuitwater.

3. Kirr royal met braambessen en tijm


Kirr royal met braambessen en tijm

Een feestelijk drankje, deze kirr royal met een siroop die je zelf maakt van braambessen en tijm, met daarbij heerlijk frisse bubbels van champagne.

 4. Mango bellini


Mango bellini

Mango bellini is het exotische zusje van de klassieke bellini met perziken, die tijdens de feestdagen ook moeilijk vindbaar zijn. Een heerlijk lichte cocktail die het goed doet aan elke feesttafel!

5. Veenbessen spritz


Veenbessen spritz

Deze veenbessen spritz maak je normaal gezien met prosecco, maar als het wat feestelijker mag zijn, kan het natuurlijk ook met champagne.

Een sprankelend, zalig maar ook veilig Nieuwjaar gewenst!


Save