Kip in cranberrysaus met geroosterde wortel en witloofsla

45 MIN
2 personen
Kip in cranberrysaus met geroosterde wortel en witloofsla

Klaar voor heerlijk kruidige kip? Ik gaar ze op een bedje van sinaasappel en rozemarijn en besprenkel met een homemade cranberrysaus. Dat geven we extra smaak met balsamico, knoflook en tijm!

Ingrediënten

  • ½ sinaasappel
  • 1 rode ui
  • 5 gr verse tijm
  • 10 gr verse rozemarijn
  • 300 gr kippendij
  • ¼ blokje kippenbouillon
  • 1 potje veenbessenconfijt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 stronkje witloof
  • olijfolie
  • scheutje balsamico
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de sinaasappel en rode ui in plakjes van 0,5 cm. Schik op de bodem van een ovenschaal, samen met de helft van de rozemarijn. Schik de kippendij erbovenop.
  2. Los de bouillon op in 50 ml heet water per persoon (zie tip) en giet over de ovenschaal.
  3. Meng het veenbessenkonfijt met de balsamico en een flinke scheut olijfolie. Pers de knoflook erbij. Rits de blaadjes van de tijm en meng eronder. Kruid met zout en zwarte peper. Verdeel over de ovenschaal. Rooster 25-35 min. in de oven, tot de kip gaar is. Bedek halfweg met aluminiumfolie (optioneel) zodat de kip niet aanbrandt.
  4. Snijd de wortel overlangs in 4 (schillen hoeft niet) en halveer de krieltjes. Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met de rest van de rozemarijn, olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. mee in de oven.
  5. Verwijder intussen de harde kern van het witloof en snijd in julienne. Maak een dressing op basis van olijfolie (mayonaise of yoghurt kan ook), een klein scheutje balsamico, zout en zwarte peper. Hussel onder het witloof.
  6. Serveer de kip in cranberrysaus met de geroosterde wortel, krieltjes en het knapperig witloof. De sinaasappel hoef je niet op te eten, die heeft z'n werk gedaan. Smakelijk!
  7. TIP: In plaats van de kippenbouillon kan je de schaal ook overgieten met een scheut vodka of cognac.