Kip met sinaasappel, munt en couscous

90 MIN
4 personen
Kip met sinaasappel, munt en couscous

Een heerlijk Marokkaans geïnspireerd gerecht: in sinaasappelsap gemarineerde kipfilet, partjes sinaasappel, frisse munt en couscous. Echt genieten!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 250 g couscous
  • 4 sinaasappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje munt
  • 2 el sojasaus
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el ras el hanout
  • 2 el olijfolie

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van 2 sinaasappels en pers het sap. Meng de ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout, sojasaus, sinaasappelzeste en -sap in een ovenschaal. Leg de kipfilets 1 uur in deze marinade.
  2. Zet de ovenschaal 20 minuten in een oven van 200 °C. Bedruip halverwege de kip met de marinade.
  3. Snij de schil weg van de 2 resterende sinaasappels en snij de partjes van tussen de velletjes weg. Snij de munt fijn. Doe de couscous in een schaal en schenk er de hete groentebouillon bij. Laat wellen. Roer er de munt door.
  4. Serveer de kip met de couscous en de sinaasappelpartjes. Zeef de marinade en serveer erbij als saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.63 kcal
Koolhydraten 73.61 g
waarvan suikers 21.49 g
Vet 10.91 g
waarvan verzadigd 1.81 g
Proteïnen 46.48 g
Vezels 6.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin