BBQ ribbetjes met coleslaw en gebakken aardappelen

30 MIN
2 personen
BBQ ribbetjes met coleslaw en gebakken aardappelen

Hét barbecue gerecht bij uitstek? Dat moeten wel ribbetjes zijn! En uiteraard smaakt coleslaw daar overheerlijk bij, met dank aan de Amerikanen voor de inspiratie. Steek die barbecue maar aan, want dit wordt smullen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 appel
  • 200 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • 600 g gemarineerde ribbetjes
  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt, of verwarm je oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 12 minuten. Giet af.
  3. Schil en snij de appel in blokjes. Meng de wittekool, appel, rozijnen, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  4. Rooster de ribben 6-7 minuten aan elke kant op de barbecue. (Of zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven).
  5. Verhit olijfolie in een pan en bak de voorgekookte aardappelen rondom krokant. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de ribbetjes met de coleslaw en gebakken aardappelen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 839.77 kcal
Koolhydraten 67.75 g
waarvan suikers 28.54 g
Vet 34.55 g
waarvan verzadigd 6.76 g
Proteïnen 63.03 g
Vezels 10.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin